Landelijke EHBZ dag nieuwe stijl

11174435_1022519874442631_8084993681737380014_oOp zaterdag 25 april vond de jaarlijkse EHBZ dag plaats in Utrecht. Tijdens deze dag werd een nieuwe, nog op te richten stichting voor een landelijk EHBZ netwerk gepresenteerd. Deze stichting zal in de komende maanden meer vorm krijgen met behulp van EHBZ’ers en vertegenwoordigers van verschillende opvangcentra. Dit initiatief werd enthousiast ontvangen door alle betrokkenen.

Naast de presentatie van deze stichting in oprichting, waren ook alle Nederlandse opvangcentra vertegenwoordigd, evenals verschillende onderzoeksinstituten.

Gedurende de ochtend waren er presentaties van de Zeehondencrèche Pieterburen, Ecomare en A-seal, die het publiek informeerden over wat zij het afgelopen jaar tegen zijn gekomen en wat hun toekomstplannen zijn.

Na de lunch presenteerde SOS Dolfijn alles wat er komt kijken bij de opvang van bruinvissen. Ook waren er presentaties van de Imares en de Universiteit Utrecht over het griepvirus onder zeehonden (UU en Imares), postmortaal onderzoek bij bruinvissen (UU), dieetonderzoek bij bruinvissen (Imares) en plasticonderzoek bij Noordse Stormvogels (Imares).

De dag werd afgesloten met workshops over het redden van bruinvissen en postmortaal onderzoek bij bruinvissen. Onder de bezoekers waren EHBZ’ers, vrijwilligers van dierenambulances en medewerkers van opvangcentra en onderzoeksinstituten. Zij ervaarden deze dag als leerzaam en leuk.