Zwarte zeehond Happy wordt symbool voor inzameling oude visnetten

happyseal-logoHappy werd per ongeluk gevangen in een visnet en de bemanning van de vissersboot NG1 nam haar mee aan wal waar ze werd overgedragen aan medewerkers van de zeehondencreche Pieterburen.

De dierenarts was enorm verrast door Happy, een helemaal zwarte zeehond komt zelden voor. Haar kleur wordt veroorzaakt door een aandoening dat Melanisme heet, het tegenovergestelde van Albinisme waarbij een zeehond helemaal wit is. Happy bleek diverse verwondingen te hebben overgehouden aan haar avontuur en is daar inmiddels voor behandeld.

Ze is het boegbeeld van het Happy Seal Project, vandaar haar naam. Wie dit project een warm hart toedraagt, kan Happy symbolisch adopteren. De opbrengst komt ten goede aan het terugdringen van afval in zee.

In het project Happy Seal wordt vissers gevraagd om oude visnetten in te leveren voor recyclage.