Drie zeehonden aangespoeld op de Noord-Hollandse kust

foto: Dierenambulance Den Helder
foto: Dierenambulance Den Helder

Julianadorp, 4 januari 2015 – Dit weekend zijn er minimaal drie zeehonden aangespoeld op de Noord-Hollandse kust. Van één van de zeehonden was niet meer over dan een karkas.

 

 

CASTRICUM – Pup van grijze zeehond op het strand.

foto: politie.nl
foto: politie.nl

Zondagmorgen 4 januari 2015 werd op het strand van Castricum een hulpeloos zeehondje gevonden. Het beestje werd gevonden door de patrouillerende Politie. EHBZ Velsen heeft het zeehondje onderzocht en overgedragen aan medewerkers van Zeehondencrèche Pieterburen bij het wisselpunt Zürich/Den Oever. Dit is de derde zeehond voor de Kop van Noord Holland in twee dagen. Zaterdag lag er een verlaten huiler op het strand van Julianadorp (Den Helder) en een dode zeehond op het strand bij Groote Keeten (Callantsoog).

DODE ZEEHOND GROOTE KEETEN
Zaterdagmorgen 3 januari 2015 kreeg de Dierenambulance Den Helder een melding van een dode zeehond op het strand van Julianadorp. Aangekomen bij de melder bleek het echter te gaan om een dode zeehond op het strand van Groote Keeten nabij Callantsoog. De melding is daarom overgedragen aan de Dierenambulance in Schagen welke de dode zeehond hebben opgehaald.

HUILER JULIANADORP/DEN HELDER

foto: Dierenambulance Den Helder
foto: Dierenambulance Den Helder

In de middag kreeg Dierenambulance Den Helder wederom een melding. Nu bleek het te gaan om een huiler van een grijze zeehond op het strand van Julianadorp nabij Den Helder. Gelukkig bleek dit een levend zeehondje. De huiler is door de deskundige medewerkers van Dierenambulance Den Helder meegenomen van het strand bij Dorperweerth Julianadorp en bij het wisselpunt in Den Oever overgedragen aan André waarna het zeehondje is vervoerd naar de Zeehondencreche in Pieterburen.