Zeehonden Hinderplaten

28 december 2014 – Tijdens een SAR training werd bij de Noord Pampus bij boei P4 getraind en werd Ard Quack diverse malen verzocht een pop op te pikken. Op de terugweg van deze training zag Ard verschillende groepen zeehonden liggen.

Na de training zag ik tot mijn verbazing twee zeehonden in de Kwaade (locatie A). Tijdens het terugvliegen naar de Pistoolhaven zag ik op de plaat zuidelijk van de Hinderplaat (locatie B) 5 zeehonden liggen en op de Ribben (locatie C) zag ik een grotere groep van 22 of 23 zeehonden liggen op een richel halverwege de Ribben. Tijdens het aanvliegen naar de Pistoolhaven telde ik 45 zeehonden op het Beereiland (locatie D).

Al met al een positief resultaat om de zeehonden te zien vanuit de lucht in een klein gebied waar ASeal EHBZ Zeeland opereert.

Groetjes Ard Quack

20141226 waarneming lucht