Jonge grijze zeehond Westkapelle

foto: ASeal EHBZ Zeeland
foto: ASeal EHBZ Zeeland

Westkapelle, 28 december 2014 – Vanavond rond 19u15 heeft Jaap van der Hiele van ASeal EHBZ Zeeland een jonge grijze zeehond van de dijk gehaald, dit halverwege tussen Westkapelle en Domburg. Het is een reeds verhaarde jonge grijze zeehond. Na de 1e zorgen, ging hij op transport naar de zeehondenopvang ASeal in Stellendam.

De jonge grijze zeehond was wel heel voortvarend bezig geweest. de zeehond was vanaf het strand het talud van de zeedijk opgekropen. Hij is toen de hoog gelegen dijkberm over gestoken en vervolgens ook het rijgedeelte van de zeedijk overgestoken. Uiteindelijk had hij een plaatsje gevonden achter de opgestoven  duinenrij bij de op- afrit  van de zeedijk naar de panaoramaweg. De zeehond lag heerlijk beschut voor de (noord) oostenwind. De zeehond werd bij toeval ontdekt door twee jonge mensen die nog een frisse neus gingen halen en zagen het hoopje ellende liggen. Zij belden direct met de E.H.B.Z.

[mappress mapid=”1227″]