Zeehondencrèche Pieterburen heeft nieuwe ontheffing voor Terschelling en Westvoorne

logo-zeehondencrecheDe Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft officieel ingestemd met het verzoek van de Zeehondencrèche Pieterburen om twee dependances te openen op West Terschelling en in Oostvoorne.

Dit opent de weg om begin 2015 op beide locaties met een kleinschalige ‘zeehondenwacht’ van start te gaan. Hierdoor kunnen meer hulpbehoevende zeehonden ter plekke worden geholpen. Bovendien zal ‘Pieterburen’ in nauwe samenwerking met inwoners, onderwijs- en kennisinstellingen, natuurorganisaties en het regionale bedrijfsleven op beide locaties een tweetal unieke belevingscentra ontwikkelen op Terschelling en aan het Oostvoornse Meer.

De Zeehondencrèche wil bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw bewustzijn van hoe wij mensen omgaan met de zee en de zeehonden die daar deel van uit maken. Een gezonde zee is een gezonde zeehond. De zeehond staat aan het einde van de voedselketen en is daarmee de graadmeter van de zee. Plastic en andere vormen van vervuiling vormen een steeds grotere bedreiging voor het zeemilieu en de zeehond. Daarnaast zorgt ook menselijke verstoring voor ‘huilers’ langs de hele Nederlandse kust.

De Zeehondencrèche verwacht dat zij met deze aanpak nog veel meer mensen dan nu het geval is kan betrekken bij haar goede doel.