Vrijlating Renesse 29 november

20140514-renesse-vrijlatingRenesse, 29 november 2014 – Zaterdag 29 november as zal om 14u slechts 1 zeehond worden vrijgelaten i.p.v. de aangekondigde 2 zeehonden.

 

Normaal zouden de 2 zeehonden Smile en Spirit worden vrijgelaten op het strand van Renesse. Helaas moeten wij jullie vertellen dat Smile niet wordt vrijgelaten. Wij hadden graag gezien Spirit samen met Smile zou worden vrijlgelaten maar de gezondheid van Smile is niet goed. Ondanks zijn gewicht van 40 kg is hij begin deze week gaan hoesten. In een gezamenlijk overleg tussen zorg, arts en bestuur vonden wij het niet verantwoord Smile vrij te laten. Smile zit nu in de serre en blijft daar hij totdat wel weer weg mag zijn vrijheid tegemoet.

Spirit was uitgeput en gewond toen hij op 20 augustus op het strand van Ouddorp gevonden werd als een huiler, een jonge zeehond die zijn moeder was kwijtgespeeld. Spirit is inmiddels opgelapt door de zeehondenopvang in Stellendam en klaar om vrijgelaten te worden op het strand bij het strandpaviljoen de Haven van Renesse te Renesse.

U bent van harte welkom om bij dit bijzondere moment aanwezig te zijn. Het strand waar de zeehonden worden vrijgelaten zal worden afgezet voor de veiligheid en het welzijn van de dieren.

Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid op de parking bij Hotel de Zeeuwse stromen, Duinwekken 5 in Renesse.

[mappress mapid=”1213″]