Herfst aan de kust met Natuur Avontuur

Theodoor Braaksma van NatuurAvontuur laat zien wat er in de herfst aan de kust te beleven is. Met allerlei soorten netten, zuigers en schelpenzoekkaarten gaan de kinderen en ouders/begeleiders samen met deze strandwachter op zoek naar welke dieren er op het strand te vinden zijn.

Gemeente Schouwen-Duiveland en Natuurmonumenten verzorgen gratis kinderactiviteiten in herfstvakantie

Kinderen op jonge leeftijd de natuur laten beleven. Zowel gemeente Schouwen-Duiveland als Natuurmonumenten vinden dit essentieel. Helemaal in deze tijd van computers en al die andere schermen. Kinderen buiten de natuur laten ontdekken is gezond èn leuk. Om iedereen die mogelijkheid te bieden, verzorgen de twee organisaties samen twee gratis kindermiddagen aan het strand in de herfstvakantie.

Op avontuur

Theodoor Braaksma van NatuurAvontuur laat zien wat er in de herfst aan de kust te beleven is. Met allerlei soorten netten, zuigers en schelpenzoekkaarten gaan de kinderen en ouders/begeleiders samen met deze strandwachter op zoek naar welke dieren er op het strand te vinden zijn. Schelpen, krabjes en pieren zijn zeker te vinden, maar misschien ligt er ook wel een rugschild van een inktvis of een ei van een haai of rog!

Praktisch

Warme kleren en laarzen aan zijn nodig en ook een emmer of tas voor de gevonden spulletjes komt goed van pas. Aanmelden is niet nodig maar wees wel op tijd aanwezig. Mocht het slecht weer zijn dan gaat de activiteit niet door. Bij twijfel kan contact opgenomen worden met de Theodoor Braaksma via 06-20248083.

Locaties en tijden

  • Op maandag 20 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Verzamelen voor de reddingspost Jan van Renesseweg, Renesse.
  • Op woensdag 22 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Verzamelen voor de reddingspost Brouwersdam.