Eerste zeehonden opvang Stellendam weer vrij

bikkel-meldon-markStellendam, 27 september 2014 – Op zaterdag 27 september 2014 worden de eerste twee zeehonden uit de zeehondenopvang A Seal in Stellendam vrijgelaten. Dit is het eerste succes van de zeehondenopvang die eind juli de deuren opende. De stichting A Seal, de partij achter de opvang, werd begin dit jaar opgericht.

Hoewel er nog druk gebouwd wordt aan de faciliteiten, zijn er tot nu toe al tien zeehonden opgevangen. De eerste twee, Bikkel en Mark, zijn nu gezond en sterk en  worden vrijgelaten langs de Zuid-Hollandse kust. Voorzitter van de stichting A-Seal, René Wissekerke: “Dit is een prachtig resultaat, dat we dankzij de inzet van veel vrijwilligers en de hulp van lokale ondernemingen hebben kunnen bereiken.”

Ook Lenie ’t Hart is enthousiast: “De manier waarop deze mensen zich inzetten is fantastisch. Dit belooft een prachtige toekomst voor dit zeehondencentrum.”  Lenie ’t Hart is ambassadeur van het Lenie ’t Hart Zeehondenfonds, dit fonds steunt de nieuwe opvang met adviezen en een financiële bijdrage.

Locatie en tijdstip

Zaterdagmiddag worden Bikkel en Mark omstreeks 16.00 uur op het strand van Ouddorp, aan het Westhoofdduinpad (naast de vuurtoren) vrijgelaten. De adoptanten van de beide zeehonden zijn hierbij aanwezig en openen de transportkisten.

[mappress mapid=”1198″]