Levende bruinvis Katwijk * UPDATE

foto: SOS Dolfijn
foto: SOS Dolfijn

Katwijk, 6 september 2014 – rond 20u melding voor EHBZ Noordwijk van een levende bruinvis op het strand van Katwijk.

 

 

06-09-2014

Rond 20:30 uur komt bij SOS Dolfijn de melding binnen dat er een levende bruinvis is gevonden op het strand tussen Katwijk en Noordwijk. De dolfijnambulance gaat onderweg om het dier op te halen. In de tussentijd wordt de bruinvis goed verzorgd door hulpverleners. Het is een mannetjes bruinvis en hij is erg mager.

07-09-2014

De bruinvis krijgt de naam Bart. Ook al probeert hij soms al mee te zwemmen, hij is nog te zwak om zelfstandig te zwemmen. Bart wordt daarom continu ondersteund en begeleidt in het water. Wat hem precies mankeert moet de komende dagen nog blijken uit onderzoek. Bart krijgt vocht en vis en medicatie. Het eten gaat al vrij goed.

>> fotoverslag EHBZ Noordwijk