Selfiezeehond Happie Dier van het Jaar?

Kidsweek Dier van het Jaar 2014Duikers, kinderen en natuurliefhebbers: ze trokken deze zomer massaal naar Zeeland voor een ontmoeting met zeehond Happie. Inmiddels leeft hij al een paar maanden tussen zijn soortgenoten, maar hij is nog niet vergeten. Kidsweek, een weekkrant voor kinderen, nomineerde de zeehond voor de titel Dier van het Jaar, een jaarlijkse verkiezing rond dierendag.

‘Door zich te laten aaien en op de foto te gaan, heeft hij heel veel mensen blij gemaakt’, legt de Kidsweek-redacteur Sytse Wilman uit. ‘Daarom heeft hij de nominatie dik verdiend.’ En inderdaad, op internet circuleren volop selfies waar de zeehond met zijn snuit op staat. Het schattige dier was eenvoudig te vinden bij de Bergse Diepsluis. Zijn populariteit was uiteindelijk zo groot, dat de gezondheid van Happie en die van overenthousiaste fans in het geding kwam. De zeehond is uiteindelijk gevangen en in zee uitgezet.

Of de trofee dit jaar in Nederland blijft, is afwachten. Kidsweek maakte deze week alle genomineerde dieren bekend. Zo maken ook imker-hond Bazz, apenmoeder Makoua, schildpad op wieltjes Septimus, bergbeklimhond Rupee en het voetbalvoorspellende stokstaartje Stokje kans op de winst. Alle dieren hebben een eigen campagneteam, dat bestaat uit kinderen en een redacteur van Kidsweek. Woensdag 1 oktober wordt bekend wie zich Kidsweek Dier van het Jaar 2014 mag noemen tijdens een award-uitreiking gepresenteerd door Levi van Kempen.

>> Meer weten over Kidsweek dier 2014