Klapmuts Baarland

foto: Jaco Joppe, ASeal Stellendam
foto: Jaco Joppe, ASeal Stellendam

Baarland, 29 augustus 2014 – Diverse meldingen voor Aseal EHBZ Zeeland van een wel bijzondere zeehond in de Westerschelde bij Baarland.

 

 

In de avond kwamen er diverse meldingen binnen van een zeehond op het strandje bij camping Scheldeoord in Baarland. Jaap van der Hiele,. Liliane Sole en Cees de Jong gingen ter plaatse en troffen daar tot hun grote verbazing een klapmuts aan.

Buiten het feit dat het dier serieus het noorden kwijt was, verkeerde het dier in goede gezondheid. De klapmuts werd meegenomen naar de zeehondenopvang ASeal in Stellendam alwaar het dier werd onderzocht door de dierenarts. Het bleek te gaan om een zes maanden oud vrouwtje en had een gewicht van ongeveer 45 kilo. De zeehond zal hoogst waarschijnlijk tussen nu en twee weken zijn vrijheid  weer terug krijgen.

[picasa width=”720″ height=”540″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”0″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_Baarland29Augustus2014″]

[mappress mapid=”1189″]