“Warrelniet” wake te Nieuwpoort

warrelniet-bruinvisNieuwpoort, 16 augustus 2014 – Naar aanleiding van het droeve heengaan van vele soortgenoten van “Sofie” (de bruinvis), nodigen Sea Shepherd, BlueShark, Natuurpunt en Sea First u op zaterdag 16 augustus van harte uit op hun symbolische wake.

 

In een gemoedelijke sfeer en met stemmige verlichting en gepaste beeld- en geluidsaccenten, brengen we een laatste groet aan alle zeezoogdieren die reeds het slachtoffer werden van kieuw-
en warrelnetten aan onze Belgische kust. De wake gaat door te Nieuwpoort, ter hoogte van restaurant “Boothuis” (zeedijk 31), tussen 20.00 en middernacht.

Elk jaar verdrinken meer zeezoogdieren zoals bruinvissen in kieuw- en warrelnetten die door recreatieve vissers op onze Belgische stranden worden geplaatst. De EU vaardigde nochtans al in 1991 een verbod uit op het gebruik van dit soort niet-selectieve vismethoden door sportvissers, maar desondanks laat onze Vlaamse regering het gebruik nog steeds toe.

Bovendien vangen warrelnetten in het voorjaar, veel meer dan andere vismethoden, grote aantallen vis weg die zich op dat moment komen voortplanten in de strandwateren. Dat vormt een acute bedreiging zowel voor de toekomst van de beroepsvisserij als voor de strandvisserij zelf.

Tijdens deze sfeervolle wake wordt informatie verstrekt over de “Warrel-niet” campagne (www.warrelniet.be) en kan u het rouwregister (de petitie) tekenen.

Wake Facebook Nederlands