Jonge zeehond Bloemendaal

foto: EHBZ Noordwijk
foto: EHBZ Noordwijk

Bloemendaal, 30 juli 2014 – Vanmorgen was er voor de Reddingsbrigade Bloemendaal een melding via de meldkamer van de politie dat er op het strand tussen Bloemendaal en IJmuiden een zeehondje zou liggen.

 

EHBZ ter John van de reddingsbrigade Bloemendaal is er heen gegaan en heeft de jonge gewone zeehond zo 4 tot 5 weken oud ( ook wel huiler genoemd ) van het strand gehaald en over gebracht naar het materiaalgebouw van de reddingsbrigade. Daar is de jonge zeehond opgehaald door de EHBZ Noordwijk en over gebracht naar het wisselpunt in Hoorn. Nadat die ORS had gekregen en verzorgd was aan een paar kleine wondjes is die door een medewerker van de zeehondencreche over gebracht naar Pieterburen voor verdere verzorging.

>> fotoverslag EHBZ Noordwijk