Jan van Gent Neeltje Jans

foto: EHBZ ZuidWest
foto: EHBZ ZuidWest

Neeltje Jans, 28 juli 2014 – EHBZ’ers tillen zich niet altijd een breuk aan zeehonden en bruinvissen, ze hebben ook aandacht voor andere zeebewoners in problemen.

 

 

“Samen met Peet de Jonge en Enno van Reems van G4S beveiliging deze Jan van Gent kunnen helpen. Het dier lag op de breuklijn bij de binnenhaven Neeltje Jans. Het bleek erop dat het dier dood was maar doordat er een streng over zijn kop ging tot in zijn nek kon hij/zij het niet bewegen. In eerste instantie deze streng weggeknipt en vervolgens in de loge van RWS op Neeltje Jans het dier verder bevrijdt van zijn stropje. In het begin was het diertje rustig totdat hij in een bak werd gezet bij de Mikke. Het werd een echte wilde. Hopelijk gaat hij/zij het redden met zijn mooie blauwe ogen.” aldus Jaap van der Hiele van EHBZ ZuidWest.

Maar het prettigste was voor onderweg. “Tja dan ben je onderweg met de auto en naast je op de voorstoel staat een zeehondenmand met daarin een bevrijde Jan van Gent en ja wat krijg je, stank voor dank, schijt hij/ zij de stoel onder. Dus morgenochtend eerst de auto poetsen.”

[picasa width=”720″ height=”540″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”0″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_NeeltjeJans28Juli2014″]