Eerste meldingen voor medewerkers A-seal

EHBZ zuidwest (A-seal)
EHBZ zuidwest (A-seal)

Neeltje Jans, 27 juli 2014 –  Vandaag kregen de medewerkers van het EHBZ netwerk van de nieuwe zelfstandige zeehondenopvang te Stellendam, A-seal de eerste meldingen. Er werden twee dode bruinvissen gemeld op Neeltje Jans.

 

 

De eerste melding was aan het eind van de middag bij het Delta park Neeltje Jans. Daar was een dode bruinvis aangespoeld. Een tweede dode bruinvis spoelde aan op de Roggeplaat buiten. De bruinvis is hoogstwaarschijnlijk met het afgaand water door de Oosterscheldekering gespoeld (van binnen naar buiten.)

Beide dieren zijn meegenomen voor nader onderzoek over de kwantiteit van de bruinvissen uit de Oosterschelde. De bruinvissen zullen te zijner tijd worden onderzocht in Utrecht en bij Imares op Texel.

[mappress mapid=”1168″]