Bruinviskalf Vlissingen

foto: Albert Dijkstra
foto: Albert Dijkstra

Vlissingen, 23 juli 2014 – Via stichting SOS Dolfijn werd Albert Dijkstra vandaag gevraagd een kijkje te willen nemen ter hoogte van de boulevard de Ruijter van Vlissingen. Wandelaars zagen dicht onder de kust een bruinviskalf dobberen en vertrouwde het niet.

Met de reddingsboot ter plaatste gegaan en een jong bruinviskalf aangetroffen dicht onder het strand. Het kalf zag er vermoeid uit en vertoonde weinig activiteit. De moeder van het kalf bevond zich gelukkig dichtbij.

In overleg met SOS Dolfijn werd besloten afstand te houden en de dieren van afstand een tijd te blijven observeren. Het jonge diertje maakt bij zijn moeder de grootste kans op overleven. Na enige tijd zwom het kalf richting zijn moeder verder op zee, laten we duimen dat het goed komt !