Wederom een huiler op het Ouddorpse strand

Jaco Joppe met de huiler
Jaco Joppe met de huiler

Ouddorp, 19 juli 2014 – Jaco Joppe van de Ouddorpse Reddinsgbrigade kreeg in de voormiddag melding van een huiler op het strand.

 

 

 

 

 

Vandaag dienst gedraaid als commandant bij de Reddingsbrigade. Ik werd eind van de ochtend door een varende eenheid op de hoogte gebracht dat een zeehond op het strand lag. Zelf ter plaatse gegaan en de zeehond, huiler overgenomen van mijn collega’s. Omstanders geinformeerd over de verdere gang van zaken, wat er met het dier ging gebeuren. De zeehond meegenomen in de mand naar de post. Het dier gekoeld en ORS gegeven waarna het dier met Jaap van der Hiele van EHBZ ZuidWest  op transport ging richting Pieterburen.

Het wordt echt tijd dat de opvang in Stellendam gerealiseerd gaat worden. Voorkomt een lange reis voor het dier.

Hartelijke EHBZ groet,
Jaco Joppe