Rommel van strandvissers, lees warrelnetten

foto: Luc David
foto: Luc David

Nieuwpoort, 15 juli 2014 – Gisteren en vandaag zijn de stadsdiensten en de brandweer(duikers) Nieuwpoort bezig geweest met de rommel aan de laagwaterlijn (zwem zone) op te ruimen van de strandvissers.

 

 

Verschillende obstakels zorgen voor de onveiligheid van de baders, we hopen dat dit de laatste keer mag zijn en het beleid (Stad en Provincie) warrelnetten gaat verbieden, alsook al die obstakels aan de laagwaterlijn.

“Gisteren en vandaag was ik erbij, ik heb gevraagd om de nodige instantie’s te verwittigen en ik denk dat Dominique in je plaats is gekomen. Hij heeft van alles foto’s genomen, maar die obstakels waren niet zo erg, maar die kleine afgescheurde warrel netten, vast geankerd aan hele zware ankerstukken kunnen bij opkomende vloed dodelijke valstrikken zijn voor badende kinderen.
Tot nu toe bij algemeen alarm bij verloren gelopen kinderen gingen de duikers met een gerust gemoed de confrontatie van de interventie aan, het kindje zal wel terecht komen, maar met de regelrechte valstrikken die de obstakels  die ik vandaag heb gezien en gefotografeerd zijn geweest door de hoofdredder die beloofd had het door te sturen, besef ik nu nog meer de ernst van de situatie.
Bruinvissen en zeehonden die daar in verwarreld raken is erg, maar hetgeen die overblijft van die netten is nog gevaarlijker voor de mens!” aldus één van de duikers van de Nieuwpoortse brandweer.

Luc David
http://luc-de-pompier.skynetblogs.be