Zeehond uit Petten overleden

Ecomare, 14 juli 2014 – Het zeehondje welke vorige week vrijdag 11 juli door een inwoonster van Petten vroeg in de morgen is gevonden bij de middelste tankval (waterplas) in het dorp – zie melding –  is maandagmiddag 14 juli in Ecomare overleden.

Het was een dame en had de naam Luise gekregen. Ecomare Texel meldt dat het een zeehondje betrof welke vorig jaar zomer is geboren maar ontzettend dun was en net zoveel woog als een klein huilertje (zeehondje tussen de één en vier weken oud). Luise was er al erg slecht aan toe toen ze werd gevonden en tot vanmiddag ademde het beestje heel erg zwaar en had het erg moeilijk. Ondanks alle goede zorgen van Ecomare welke er echt alles aan hebben gedaan om het zeehondje beter te maken, is zij uiteindelijk vanmiddag toch nog overleden.