Zeehond Petten

20140711-petten-zeehondPetten, 11 juli 2014 – Voorbijgangers spotte vrijdagmorgen vroeg, een zeehond bij de tweede tankval in het dorp. Dat is dus een behoorlijk eindje van de zee af. Hoe het dier in het dorp terecht is gekomen blijft dan een raadsel.

 

Vrijdagmorgen rond 6 uur zag een inwoonster uit Petten, toen zij haar hond uitliet, op het grasveld bij de middelste tankval een zeehondje, een huilertje, liggen. Thuisgekomen heeft zij allerlei instanties gebeld, maar niemand wist wat hij er mee aan moest. Uiteindelijk zijn om 9.00 uur de brandweer en iemand van Hollands Noorderkwartier gekomen en is het diertje, wat al onder de vliegjes zat, in een container gedaan en naar Den Helder gebracht.

Er is contact geweest met Ecomare, dat het zeehondje op Texel zal opvangen, ondanks dat er maar een geringe overlevingskans is. Hoe het diertje bij de tankval terecht is gekomen weet niemand.Het verhaal dat het er naartoe gekropen zou zijn is zeer onwaarschijnlijk. Het lijkt er meer op dat het diertje daar gedumpt is.