Zeeuwse Zeemeester vindt met kinderen een haai op het strand

 Foto Natuur Avontuur ! - Theodoor Braaksma
Foto Natuur Avontuur ! – Theodoor Braaksma

Westenschouwen, 9 juli 2014 – De Zeelessen van Natuur Avontuur worden al 15 jaar georganiseerd door Theodoor Braaksma maar nog niet eerder in die 15 jaar is dit dier aangespoeld gevonden.

 

Tijdens de : ” Zeelessen ” van : ” Natuur Avontuur ! ” vonden we een aangespoelde hondshaai op het Schouwense strand onder Westenschouwen. Het betreft een voor de mens ongevaarlijk dier dat zich voedt met kleine bodemdieren zoals zeewormen en garnalen .
Al was deze dood, het is toch een goed teken. De stand van de haaien in de Noordzee verbetert zich want er worden er ook meer gevangen door vrijetijdsvissers met een boot op zee .

Naast deze hondshaai vonden de kinderen nog meer bijzondere zaken zoals een hele mooi grote wijde mantelschelp , Kreeften voelsprieten , veel grote scharen van Noordzeekrabben kortom een feest voor de kinderen ! Daarbij hebben ze ook het strand schoongemaakt en met een groot sleepnet gewerkt .
Ondanks het minder mooie weer hebben de leerlingen plus meegekomen ouders een echt Natuur Avontuur beleefd en daar ging het om !
Volgend jaar willen ze weer !

Meer informatie :
Natuur Avontuur
Theodoor Braaksma ( De Zeeuwse Zeemeester )
Tel.: 06-20 24 80 83
www.natuuravontuur.com