Adoptie huiler Baarland

foto: EHBZ ZuidWest
foto: EHBZ ZuidWest

Vlissingen, 19 juni 2014 – De zeehond die gisteren werd gered door de brandweer / EHBZ te Baarland is geadopteerd door het MIRG EU team veiligheidsregio Zeeland.

 

 

Het diertje lag onder basaltblokken weggekropen en kon na handmatig verwijderen van enkele zware blokken door brandweerlieden van het MIRG EU team, die net op de terugweg waren van een internationale brandweeroefening op de Noordzee, worden gered. Eén van de leden is ook EHBZer en zodoende kon direct hulp worden verleend aan het te vroeg geboren en door zijn moeder verlaten diertje.

De zeehond krijgt de naam van de op 18 juni gehouden oefening; Socii

299Op de foto’s is duidelijk te zien dat het een premature pup of een te vroeg geboren pup betreft; het diertje heeft nog lang haar. Normaal verliest een pup dat lang haar in de baarmoeder en wordt hij geboren met kort haar.

 

[picasa width=”720″ height=”540″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”0″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_HuilerBaarland19Juni2014″]