Jonge pup Terneuzen

wpid-2014-06-15-11.02.04.jpg.jpeg
foto: EHBZ ZuidWest

Terneuzen, 15 juni 2014 – omstreeks 10.00 werd er  melding gemaakt van een jonge zeehond onder aan de dijk bij Terneuzen.
Vandaag kwam er een telefoontje binnen van een wandelaar dat hij zojuist een kleine zeehond had gezien onder aan de dijk tussen de stenen aan de kant van Terneuzen.  De mensen van Zeeuws –  Vlaanderen  zijn gaan kijken en troffen inderdaad een jonge zeehond aan. De zeehond lag in de kreukelberm van de zeedijk van Terneuzen.  Er was geen ouder dier te zien. Bij nadere controle bleek het te gaan om een prematuur zeehond welke zijn embryo haren nog had. De jonge zeehond heeft nog weinig tandjes en is vermoedelijk een of twee weken te vroeg geboren. Met voldoende zorg en warmte  kan de zeehond het overleven.

Vanmiddag omstreeks 13.30 uur is de jonge zeehond nabij de parkeerplaats van A.C. Meerkerk , levend overgedragen aan medewerkers van de zeehonden opvang te Pieterburen.

[mappress mapid=”1143″]