Dode pups De Dollard

foto: Enno Kruijer
foto: Enno Kruijer

Dollard, 15 juni 2014 – Van Enno Kruijer kregen we melding van maar liefst 4 dode zeehondenpups in de Dollard.

 

 

 

Volgens Enno werden deze verlaten pups opgevolgd door de zeehondencreche uit Pieterburen. “Na de zeehonden geobserveerd te hebben door mensen die er echt verstand van hebben (ze zijn immers medewerkers van de zeehondencréche Pieterburen ) zijn ze tot het besluit gekomen om het huilertje maar te laten liggen en aan zijn lot over te laten met als gevolg dat toen ik een uur later kwam, het diertje nog maar pas dood was; hij voelde nog warm aan” aldus Enno.
“Goed gedaan mensen tof weer geld bespaard voor de hoge heren aan het roer in Pieterburen ga zo door hier maken jullie vrienden mee.”

Dit kadert in de nieuwe aanpak bij de Zeehondencreche in Pieterburen. Volgens hen laten gewone zeehondenmoeders geregeld hun pups uuuuuren alleen. Een verhaaltje gebaseerd op niets. Er is geen enkel wetenschappelijk onderzoek dat deze bewering aantoont. Gewone zeehondenmoeders laten hun pup nooit alleen, behalve diegenen die door medewerkers van Pieterburen geobserveerd worden. Een uniqum in de wereld!