Op zoek naar zeezoogdieren en kleine beestjes uit de Noordzee.

northsea-pelagics-logoOostende, 15 juni 2014 – Op 15 juni 2014 kan je onder begeleiding van het North Sea Pelagics team op zoek naar walvisachtigen en ander moois op de Noordzee. Er gaat geen visafval mee, we zullen ons volledig concentreren op zeezoogdieren en kleine beestjes uit de Noordzee.


Hoezo, kleine beestjes uit de Noordzee??

Ja, we gaan onder begeleiding van mariene- bioloog Francis Kerckhof en visserij- bioloog Kelle Moreau op zoek naar kleine organismen van onze Noordzee. Door middel van speciale planktonnetten gaan we deze kleine diertjes proberen op te vissen.

Alle deelnemers zullen de uitzonderlijke kans krijgen om deze organismen (kwalletjes, garnalen, zeedruiven, plankton,…enz), te bewonderen en te fotograferen. We hebben ervoor gezorgd dat we aquaria mee zullen hebben aan boord zodat de meevarenden de kans krijgen uitzonderlijke foto’s te kunnen nemen van uitzonderlijke diertjes.

We vertrekken met de “Albatros” om 7.45u vanaf de Hendrik Baelskaai
De kostprijs om op deze dag een Noordzeesafari te beleven bedraagt 55€.

Hoe schrijf je je in voor deze safari?

Het volstaat een mail te sturen naar northseapelagics@gmail.com met de namen, geboortedatum en geboorteplaats van de deelnemers.

Daarna krijgt u bevestiging van uw inschrijving en hoe u het bedrag kan overschrijven.
De safari gaat niet door vanaf windkracht 4 en dat voor ieders comfort!
In dit geval wordt de safari verplaatst naar een andere datum.
Geen nood als u niet direct een mailtje terug krijgt, wij hebben het namelijk privé verschrikkelijk druk en kunnen niet elke dag onze mailbox bekijken.

Voor meer praktische info, kunt u terecht op www.northseapelagics.be