Zeehond Happie is weer bij soortgenoten

IMG-20140420-WA0006Tholen, 20 april 2014 – Zeehond Happie, die sinds maart vertoefde aan de Oesterdam, is zondagmiddag verplaatst naar een omgeving met soortgenoten. Na overleg tussen gemeente, politie en experts is het gezamelijk besluit genomen om in actie te komen.

Te veel aandacht

In de loop van zondag kreeg de politie meldingen van verontruste burgers dat mensen te dicht in de buurt van het wilde dier kwamen en het welzijn van het dier in het gedrang was. Ook kinderen kwamen steeds dichter bij het beest om te poseren voor een foto. Het beest werd zelfs door enkele mensen geknuffeld. Bij aankomst van agenten stonden er ruim 50 mensen rond het dier. Enkelen raakten het dier ook aan.

Gevaar onderschat

Uit oogpunt van veiligheid (het beest kan erg hard bijten) en  welzijn van het zoogdier werd in overleg met een expert en zeehondenopvang besloten het dier te vangen. Een vangploeg van EHBZ ZuidWest – Jaap, Albert, Liliane en Jaco – heeft Happie zonder problemen gevangen.

De Koninklijke Nederlandse ReddingsMaatschappij (KNRM) heeft gezorgd dat het wilde dier weer is herenigd met zijn soortgenoten in zee. Waar het dier is uitgezet wordt niet bekend gemaakt. De verwachting is dat de zeehond binnen enkele weken weer is verwilderd.

>> Beeldverslag Omroep Zeeland

>> Beeld verslag deel 2 Omroep Zeeland