Zeehond bevrijd van net

een laatste controle op verwondingen alvorens vrijgelaten te worden door Jaap van der Hiele

Renesse, 19 april 2014 – Tijdens de jaarlijkse voorjaar – simultane zeehondentelling werd op de Platen van Renesse, gelegen voor het strandpaviljoen Haven van Renesse een zeehond gespot met een net rond zijn nek.

 

 

De EHBZ-ter die aan het tellen en observeren was waarschuwde een paar andere leden van de EHBZ – Zuidwest.  Tevens werd een verzoek gedaan bij de  KNRM Ouddorp.  De bemanning van de KNRM boot Griend twijfelden geen moment en boden hulp aan. De mensen van de EHBZ zuidwest zijn  vervolgens samen met de bemanning van de Griend in de boot gestapt en naar de plaat gevaren.  De gehele actie werd gecoördineerd door twee andere mensen van de EHBZ-zuidwest vanaf het balkon van de Haven van Renesse.

Bij het aanvaren gingen de zeehonden van de plaat m.u.v. de zeehond met het net.  Door een snelle actie kon deze grijze zeehond gepakt worden. Met vereende krachten werd het dier in bedwang gehouden zodat de zeehond  van het net kon worden losgesneden en bevrijd. Na een korte inspectie van de nek werd de zeehond weer vrijgelaten en koos deze het ruime sop.

Met dank aan de bemanning van de KNRM Griend te Ouddorp en de EHBZ-ters van zuidwest.

[picasa width=”720″ height=”540″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”0″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_20140419″]

[mappress mapid=”1103″]