Zeehonden Spuisluis

Vandaag, 2 maart 2014 om 19 uur kwamen we langs de doorlaat naar de grevelingen op de brouwersdam. Even gestopt om ons zeehondengeluk te beproeven en jeetje joh we hadden geluk zeg!! 18 zeehonden zwommen rondjes in de kom en bekeken ons net zo erg als dat wij hun bekeken! Schitterend was het en vanwege het late tijdstip zo stil dat we ze steeds hoorden snuiven bij het ademen! De meeste waren grijze zeehonden en grote ook zeg jeetje wat een grote en ,lange, koppen zo vanaf dichtbij heel mooi! En een paar mogelijk ook gewone zeehonden zaten er tussen ivm veel kleinere rondere kopjes. En gister 1-3-2014 lagen er op de mosselbakken op neeltje jans in de haven bij de parking naar het noordzeestrand ook 5 zeehonden op de bakken, waarvan 1 een erg grote gestippelde grijze zeehond en de andere 4 kleinere maatjes waren.

gr.  Jolande