Twee bruinvissen extra bij SOS Dolfijn

foto: zeezoogdierendatabank BMM
foto: zeezoogdierendatabank BMM

SOS Dolfijn, 1 maart 2014 – SOS Dolfijn heeft vandaag 2 gestrande bruinvissen opgevangen.

 

 

Vanochtend spoelde een bruinvis (mannetje) aan op het strand van De Haan In België. In samenwerking met het KBIN werd deze bruinvis naar SOS Dolfijn overgebracht – zie melding KBIN.

Op Vlieland spoelde een volledig uitgeput vrouwtje bruinvis aan. Er was door badgasten een nog levende bruinvis gevonden op het wad voor het Bomenland. De Noordwester kreeg een melding en trok er op uit. Onderweg bleek dat Willem ook al gewaarschuwd was, en deze heeft samen met Vincent de bruinvis van het wad gehaald. Zij werd in eerste instantie door Willem Stel van EHBZ Vlieland opgevangen en later overgedragen aan de mensen van SOS Dolfijn.
>> Lees verder
>> filmverslag

>>  Filmpje Flickr Vleland

20140301-sosdolfijn-3bruinvissen
foto: SOS Dolfijn

Beide bruinvissen  worden momenteel ondersteund in het opvangbassin. Bruinvis Sjors, die 2 weken geleden in België aanspoelde, kan ook nog niet zelfstandig zwemmen en heeft ook nog ondersteuning nodig.

Er zijn nu 5 dieren in opvang waarvan er drie nog niet zelfstandig kunnen zwemmen.

Lees verder :SOS Dolfijn