Zeehond Oesterdam

Tholen, 25 februari 2014 – Tijdens een avondlijke duik aan de Oesterdam bij Tholen, hadden Peter Rondou en zijn duikbuddy een ontmoeting met een grijze zeehond.

Die avond ging ik samen met mijn duikbuddy zoals bijna iedere week een duikje plegen aan de Oesterdam in Tholen. Na twee minuten kregen we op een diepte van ongeveer 3 m het gezelschap van een grijze zeehond die het blijkbaar amusant vond om te komen spelen met de duikers. Uiteraard voor ons een fijne ervaring.Het spelletje varieerde van duwen en aanleunen tot zachtjes in de vinnen bijten en zelfs in onze handen. Na een half uurtje hebben we de duik opgegeven.

Deze melding omdat ik me een beetje zorgen maak over de plek. Dit is een druk bezochte duikplaats die misschien wat stress voor dit dier kan betekenen. Er circuleren op het net al filmpjes van duikers en ik denk dat het er stikdruk gaat zijn dit weekend.

n.v.d.r.: de Oosterschelde is groot genoeg. Als een zeehond het daar te druk vind, dan is die ermee weg. Maar het is wel belangrijk om de gekende rustplaatsen op de zandbanken te respecteren.

[mappress mapid=”1072″]