Zeldzame haai levend aangespoeld op Vlieland

foto: Informatiecentrum De Noordwester
foto: Informatiecentrum De Noordwester

Vlieland, 23 februari 2014 –  Zondag is een zeldzame gevlekte toonhaai (Mustelus asterias) levend aangespoeld op het Noordzeestrand van Vlieland.

 

 

Zondagmiddag 23 februari 2014 is er op het strand van Vlieland een levende gevlekte toon haai aangespoeld. Hij werd gevonden door Alex Numan en Yvonne Dijkstra. Er is nog geprobeerd het dier weer terug te zetten in zee maar dat lukte niet. Vervolgens is de haai door Folkert Janssens, Ricardo Andriol en Niek Strous naar De Noordwester op Vlieland gebracht. Hier is de haai in één van de bassins van het zeeaquarium gezet. Nu moet er gekeken worden hoe het dier de eerste nacht door komt. Het is natuurlijk niet normaal als zo’n dier op het strand terecht komt. De haai heeft een lengte van 103 cm.

>> Fotoverslag natuurinformatiecentrum De Noordwester

>> Lees verder