3 zeehonden voor EHBZ Noordwijk

foto: EHBZ Noordwijk
foto: EHBZ Noordwijk

Noordwijk, 13 februari 2014 – Met zomaar eventjes 3 zeehonden, was het een druk dagje voor EHBZ Noordwijk.

 

 

Het begon ’s ochtends toen op weg naar de Reddingsbrigade Bloemendaal om een zieke zeehond op te halen, de EHBZ Noordwijk op het strand van Noordwijk nog een zieke gewone zeehond tegenkwam ter hoogte van strandpaal 73:000. De zeehond is door de EHBZ meegenomen en over gebracht naar Hoorn. Daar is die over gedragen aan een medewerker van de zeehondencreché. Voordat men richting Pieterburen ging heeft de zeehond nog ORS gekregen.
>> Fotoverslag

Met de zieke zeehond achter in de auto ( zie boven ) op weg naar Bloemendaal zag de EHBZ Noordwijk ter hoogte van Zandvoort wederom een zeehond op het strand liggen. De EHBZ heeft de zeehond geobserveerd of dat de zeehond ziek was maar bij de minste of geringste benadering ging de zeehond weer terug de zee in.
>> Fotoverslag

De EHBZ Noordwijk heeft vanmiddag een zieke zeehond opgehaald bij John van de Reddingsbrigade Bloemendaal. De zeehond was van het strand gehaald in Zandvoort ter hoogte van strandpaal 67:500. De gewone zeehond had last van longworm. Is door de EHBZ met de andere zieke zeehond ( zie 1e melding ) naar Hoorn gebracht voor verder transport naar de zeehondencreché.
>> Fotoverslag