Grijze zeehonden predateren op bruinvis

foto: EHBZ ZuidWest
foto: EHBZ ZuidWest

Er was in 2012 door onderzoek van Jan Haelters al eerder sprake van grijze zeehonden die predateren op bruinvissen – zie melding. Nu is onlangs het artikel ” Direct evidence of grey seal predation on harbour porpoise” van Thibaut Bouveroux (OCEAMM: Observatoire pour la Conservation et l’Etude des Animaux et Milieux Marins) verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift “Marine Mammal Science”.

Hierin wordt onder meer beschreven door deze Atlantic Research Coalition (ARC) collega, hoe grijze zeehonden  in het afgelopen jaar bruinvissen hebben aangevallen langs de kust van Noord Frankrijk. Ook wordt melding gemaakt van het eten van reeds dode bruinvissen door deze zeehonden. Maar wat bijzonder is aan de beschrijving is dat de aanval gestaafd wordt door goed fotomateriaal.

>> Download publicatie (met dank aan stichting Rugvin)