Zeehond Nieuwe Waterweg

Maassluis, 31 januari 2014 – Fred van Leeuwen zag rond 16u in de Nieuwe Waterweg ter hoogte van het Educatief Informatie Centrum een stuk drijfhout wat later een zeehond bleek te zijn.

Tijdens wandeling langs de Nieuwe Waterweg ter hoogte van het Educatief Informatie Centrum een zwemmende zeehond gezien. In eerste instantie gedacht aan een stuk drijfhout, toen dit echter verdween onder water werd ik alert op zeehonden.

Na ongeveer 5 minuten zag ik hem weer aan de oppervlakte maar had nog geen zekerheid dat het een zeehond betrof. Hij bleef vrij kort boven en verdween weer snel.

De derde keer zag ik hem bovenkomen en was het overduidelijk een zeehond. het profiel van zijn kop was goed zichtbaar en toen hij weer onderdook zag ik zijn lijf met een sierlijke boog ondergaan. Helaas geen fotocamera bij me.

[mappress mapid=”1056″]