Grijze zeehond Neeltje Jans

foto: EHBZ ZuidWest
foto: EHBZ ZuidWest

Neeltje Jans, 25 januari 2014 – Tijdens het transport van de jonge grijze pup kwam er een tweede melding voor EHBZ Zuidwest. Dit keer was het van een dode grijze zeehond aan de buitenhaven van de Roompotsluis, het  betrof een adult mannetje.

 

foto: EHBZ ZuidWest
foto: EHBZ ZuidWest

De grijze zeehond was reeds eerder gesignaleerd op donderdag 22 januari 2014 op het strand van Oostkapelle. Bij controle toen bleek dat het vermoedelijk een oud dier was dat de rust op zocht. Het dier ging toen er alsnog vandoor. De EHBZter schrok van de zeehond en de zeehond schrok van de EHBZter want het dier lag er voor dood bij en onder het zand gestoven. Bij benadering ging de zeehond er vandoor.

Tijdens een surveillance rit, vrijdag, 24 januari 2014 op de pieren van Neeltje Jans trof de surveillant een grote grijze zeehond aan. Het dier lag bovenop het asfalt van de binnen pier, aan de zijde van het Noordzeestrand. De zeehond werd vanmorgen 25 januari 2014  omstreeks 11.00 uur gesignaleerd en lag dood op de kreukelberm. Het kadaver, de verse grijze zeehond met een lengte van ongeveer 1.80 meter en een gewicht van ongeveer 120 kg is naar boven gehaald en op transport gezet richting Pieterburen voor sectie.

[mappress mapid=”1053″]