Zieke zeehond Nieuw-Haamstede

foto: EHBZ ZuidWest
foto: EHBZ ZuidWest

Nieuw-Haamstede, 12 januari 2014 – Vanmiddag heeft EHBZ ZuidWest rond 12u30 een jonge gewone zeehond met longwormen in Laren-Eemnes overgedragen aan de zeehondenambulance van de Zeehondencreche Lenie ’t Hart.

 

 

De zeehond was vanochtend aangetroffen op het strand van Nieuw-Haamstede ter hoogte van het Vuurtorenpad. Het dier viel op omdat hij weigerde het water in te gaan en duidelijk liet verstaan dat hij het binnenland wou gaan verkennen.

Het dier had duidelijk longwormen en een gat in het verhemelte, het gevolg van de zware longwormeninfectie.

Terwijl Jaap van der Hiele met de zeehond bezig was, kwam er een Canadese familie bij staan. Zij waren speciaal naar de Zeeuwse kust gekomen om zeehonden te kijken.

[mappress mapid=”1041″]