Zeehonden op rust te Nieuwpoort

foto: Luc David
foto: Luc David

Nieuwpoort, 8 januari 2014 – Rond 17u zag Luc David, natuurgids in de omgeving van Nieuwpoort en tevens een zeehondenspotter of sealwatcher, deze foto van 4 rustende zeehonden op een rij in de yachthaven (Novus Portus) van Nieuwpoort.

UPDATE: korte tijd later lagen ze er met zijn vijven. Blijkbaar is dat daar een goed plaatsje voor hen; in elk geval beter dan op die golfbreker op het strand waar ze veel last van de toeristen hadden. Zeehonden dienen te kunnen rusten en met rust te worden gelaten omdat ze zo hun vitamines  kunnen gaan opslaan.

Meestal liggen zeehonden dicht bij het water, zodat ze bij gevaar snel in het water kunnen duiken. Rusten in de zon is noodzakelijk voor deze zeezoogdieren, want het is een soort “zonnebank”. Zonnestralen zijn nodig voor de opbouw van vitamine D en dat is dan weer goed voor de haargroei, want zeehonden verharen iedere zomer. Dus luieren in de zon is geen luxe voor deze dieren maar een noodzaak.

We proberen de zeehonden in Nieuwpoort te houden, daarom een gouden raad geniet van deze dieren maar vanop afstand.

mvg

David Luc
Http://luc-de-pompier.skynetblogs.be