Zieke zeehonden zuidwest

Vanmorgen was reeds de eerste zieke zeehond gevonden bij Dishoek. Nu kreeg de EHBZ zuidwest nog een melding op de Maasvlakte 2 en later nog bij Ellemeet. Terwijl de EHBZ zuidwest onderweg was naar het rendez vous te Laren – Eemnes werd er gebeld dat er nog een zieke zeehond op de Maasvlakte 2 was gevonden. De zeehond lag ter hoogte van het kite surfstrand. Door mensen van Rijkswaterstaat werd de zeehond naar boven gebracht en meegenomen naar Stellendam. In Stellendam werd de zeehond voorzien van ORS en vervolgens in de auto gelegd. Men ging nu onderweg met twee zeehonden naar een andere locatie namelijk Meerkerk.

Terwijl de zeehonden werden overgezet in de auto van Pieterburen kwam de volgende melding binnen dat er een zieke zeehond bij Ellemeet op strand lag. Op de terugweg werd gekeken, gevonden en gepakt. De EHBZ mensen reden het strand op en zagen de zeehond liggen. Het bleek ook weer een long worm patiënt te zijn. Ook deze zeehond werd gevangen en meegenomen. Opnieuw konden de mensen van de EHBZ – zuidwest richting Meerkerk.

De teller staat vanaf 1 januari 2014 alweer op 8 gestrande zeehonden en allen met de longworm infectie.

Op de Maasvlakte 2 werd ook nog het kadaver van een grote grijze zeehond gevonden. Dit kadaver is aangeboden ter destructie en afgevoerd.