Zeehond Ouddorp

foto: EHBZ ZuidWest
foto: EHBZ ZuidWest

Ouddorp, 4 januari 2014 – melding voor EHBZ zuidWest van een zieke zeehond op het strand van Ouddorp bij de Middelduinen.

 

 

Het betrof een vrouwtje met longwormen dat werd opgehaald door de EHBZ-medewerkers uit Ouddorp. Na toediening van de eerste zorgen ging zij op transport naar de zeehondencreche.

Begin van de zondagmiddag melding zieke zeehond te Ouwerkerk. Ter plaatse gegaan maar geen zeehond aangetroffen. Om 15:00uur wederom melding zieke zeehond op Ouddorp. Door strandwandelaars is de zeehond gevonden onderaan de duinen. De plaats van de zeehond werd gemarkeerd met stokken in het zand zodat het dier gemakkelijk door de EHBZ-ers gevonden kon worden. Bij paal 6.0 in de kwade hoek werd het dier aangetroffen. Het betrof een gewone zeehond met longworm. Het dier is van het strand gehaald, gevoerd (toedienen van ORS) en op transport gezet richting het ontmoetingspunt Laren-Eemnes. Van daaruit verder richting de zeehondencrèche te Pieterburen.

Groeten,
Jaco Joppe

[mappress mapid=”1036″]