Dolfijnenvlees in Italiaanse restaurants.

In Italië is een onderzoek gestart naar restaurants die illegaal dolfijnenvlees serveren. Dat meldt de krant The Guardian. De zaak kwam aan het licht na een undercoverreportage op de Italiaanse tv-zender Italia Uno.

Eerder staken in Italië al geruchten de kop op dat in sommige restaurants dolfijnenvlees geserveerd werd. Maar de Corpo Forestale dello Stato, de milieupolitie, nam de geruchten niet serieus. Na de reportage is de politie nu toch een onderzoek gestart, bevestigt Ciro Lungo, hoofd van de eenheid die bevoegd is voor bedreigde diersoorten, in The Guardian.
Een reportersteam van Italia Uno filmde in de stad Civitavecchia, 70 kilometer ten noorden van Rome, in het geheim een maaltijd in een restaurant. Op de beelden is te zien hoe de journalist een salade geserveerd krijgt die gedecoreerd is met dunne reepjes gedroogde dolfijnfilet. “Maar je hebt dat niet bij mij gegeten, oké?”, waarschuwt de eigenaar van het restaurant.

Lees verder: HLN – BE