1e grijze zeehondenpup Belgische Kust

foto: Sealife Blankenberge
foto: Sealife Blankenberge

Oostduinkerke, 7 december 2013 – De eerste grijze zeehond van het seizoen, een jong mannetje, is zojuist opgevangen door het Rescue Team Van Sealife Blankenberge. De pup is afkomstig van de Britse Eilanden en weegt ongeveer 12 kilo, is sterk vermagerd en verzwakt en spoelde aan in Oostduinkerke.

 

Deze voormiddag (zaterdag 7/11) merkte een ploeg medewerkers van een zeilwagenwedstrijd op het strand van Oostduinkerke een hulpeloze zeehondenpup aan naast het parcours van de wedstrijd.

Het diertje, een jonge grijze zeehond, die normaal langs de kust van Engeland en Noord-Frankrijk verblijft, werd even later opgehaald door de brandweer en in afwachting van de komst van ‘Sealife’ uit Blankenberge in een gesloten container gestopt.

Het betreft een jong mannelijk dier van ongeveer 12 kg dat waarschijnlijk door de storm van eergisteren zijn moeder is verloren.
Het diertje was niet gewond maar bleek wel erg vermagerd. Hij wordt straks onderzocht en behandeld met antibiotica en vitaminenrijk voedsel om hem er weer bovenop te brengen.

Bij de ophaling op de Zeedijk van Oostduinkerke had het diertje heel wat bekijks.
Het is het eerste jong dat na de Sinterklaasstorm aanspoelt, de volgende dagen kunnen er nog meer jonge dieren aanspoelen die door het slechte weer uit koers zijn geraakt.

José Tyteca
Veurne