Grijze zeehond met plastiek band

foto: zeehondencreche Lenie 't Hart
foto: zeehondencreche Lenie ’t Hart

Terschelling, 15 november 2013 – Bij het vrijlaten van ringelrob Bliksem – zie melding –  zagen Lenie ’t Hart en medewerkers van de zeehondencreche op de Engelse Hoek tussen Vlieland en Terschelling een grijze zeehond met een zwarte band om zijn nek liggen.

 

Met onze vrijwilligers van Terschelling Hessel en Aike hebben we de zeehond gevangen. De zwarte band verwijderd. Lenie heeft de wonde ontsmet en daarna kon ze weer vrijgelaten. Wat een geweldige ervaring om te zien hoe ze er vandoor ging. Zij heeft nu weer een toekomst. Dank mannen!

[picasa width=”720″ height=”540″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”0″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_TerschellingGrijzeZeehond15November2013″]