Zeehond Nieuwpoort

20131007-001Nieuwpoort, 7 oktober 2013 – Van Cathérine Vanderbeken kregen we melding van een zeehond in de haven van Nieuwpoort.

 

We zagen vanmiddag in de haven van Nieuwpoort, Portus Novus thv de Halvemaanstraat, een zeehond. Hij/zij zwom rond aan de rand van een schuine betonnen vlak (waarop ze de zeilboten in het water laten). Hij was vrij rustig, keek wat rond, zwom heel kleine rondjes.

We wisten niet of dit een ‘noodsituatie’ was (zover achteraan in een haven?) maar omdat hij zo rustig was, en er nog wel mensen op de boten waren (die hiermee allicht meer ervaring hebben), hebben we na het maken van wat foto’s onze fietstocht verder gezet.

Mvg, Cathérine Vanderbeken

[picasa width=”720″ height=”540″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”0″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_Nieuwpoort7Oktober2013″]