Verkeersinformatie

Muizenberg, 30 september 2013 – De ochtendspits op dec Baden Powell Drive in Muizenberg (Zuid-Afrika) moet rekening houden met verkeershinder door een slapende rob.

Niet iedereen kon lachen met de Kaapse pelsrob die besloot om Baden Powel Drive in Muizenberg uit te kiezen als rustplaats tijdens zijn ochtendwandeling. De route ligt vlak naast Valse Baai en het strand en de zeehond is naar alle waarschijnlijkheid aan land gekomen om te rusten. Een verkeersagent slaagde er na enige tijd in om het dier langs de kant van de weg te krijgen zodat het verkeer weer vlot verliep.

Wie zelf ook een zeehond op zijn of haar route tegenkomt nabij het Kaapse Schiereiland kan het best meteen contact opnemen met de Cape of Good Hope Wildlife Unit via (0)21 7004158 of (0)83 3261604. Hou er ook rekening mee dat het verboden is bij wet om het dier aan te raken, te voeden of het dier zelf te verplaatsen zonder voorafgaande toestemming.