Fullhouse bij Sealife Blankenberge

soszeehondBlankenberge, 24 september 2013 – Het is full house in het opvangcentrum! Reeds 13 zeehonden zijn er in de afgelopen maand opgevangen, een ongekend hoog aantal, waardoor het opvangcentrum voor de eerste maal sinds de uitbreiding drie jaar geleden volzet is.

 

Volgens bioloog Manu Potin is dit te wijten aan de zeer lange winter en korte zomer van dit jaar. “Door de bijzondere weersomstandigheden zitten er momenteel erg weinig garnalen in de Belgische wateren. Dit zorgt er voor dat er veel minder eten is voor zeehondenpups. In combinatie met een groeiende zeehondenpopulatie leidt dit tot een ongekend groot aantal pups in nood, met name door ondervoeding en uitputting”.

Dat de maximum capaciteit bereikt is betekent echter niet dat er zeehondjes aan hun lot worden overgelaten. “We hebben tijdelijke quarantaineruimtes voorzien mochten er de komende periode nog meer pups aanspoelen” aldus Manu Potin. “Op die manier kunnen we er zorg voor blijven dragen dat alle aangespoelde zeehondjes de zorg krijgen waar ze nood aan hebben”.

Je kan de zeehonden volgen via de webcams op www.soszeehond.be