Zeehond Kanaal door Walcheren

Souburg, 23 september 2013 – Vanochtend kregen we 2 meldingen van de grijze zeehond die al een hele tijd in het Kanaal door Walcheren vertoeft.

De eerste melding dateert van zondagnamiddag rond 13u40. Bram van Schaik zag samen met 3 andere personen ongeveer ter hoogte van Abeelseweg, de grijze zeehond. Hij reed samen met zijn echtgenote op de fiets vanuit Middelburg richting Souburg en zag iets in het water. Omdat een persoon op een bankje naast het water zat, ging de eerste gedachte uit naar een zwemmende hond. Maar dat was dus niet zo. De bankzitter was net zo verbaasd als wij en belde euforisch een vriend om zijn waarneming te melden, Ik moest die vriend ervan overtuigen dat zijn maat het bij het rechte eind had. Foto maken van de zeehond lukte niet, na halve minuut dook ie onder.

De tweede melding dateert van zondagavond rond 17u15. J.C.van de Velde zag halverwege de brug van Oost-Souburg en de halfhoge brug, ongeveer 10 meter uit de kant ,zwom de grijze  zeehond in de richting Vlissingen.(Hij was er weer!)

[mappress mapid=”999″]