Potvis Antwerpen

20130825-antwerpen-potvis-001Antwerpen, 25 augustus 2013 – Met het culturele giertij is er in de nacht van 24 of 25 augustus, een potvis gestrand in hartje Antwerpen. Een verslag van onze reporter ter plaatse, Robert Duyndam.

 


Was het op 24 augustus 2013 uitzonderlijk hoog water? Waarschijnlijk wel want hierdoor was het mogelijk dat een potvis midden in de stad op de Sint-Andriesplaats aanspoelde. Het is niet de eerste keer dat er een potvis in Antwerpen strandt. In augustus 2008 strandde er een potvis op het strand van Sint-Anneke – zie krantenartikel.

Op de Sint-Andriesplaats kan je terecht voor ‘Camping coStA’ als symbool voor de Red Star Line. Publiekstrekker op Camping coStA wordt een levensechte 16 meter lange potvis, die de Red Star Line symboliseert. Camping coStA maakt namelijk deel uit van de Red Star Line route van Prospekta. De potvis is het dier dat de grootste afstanden aflegt, is momumentaal en spreekt tot de verbeelding, net zoals de Red Star Line. De potvis spoelde eerder al aan op Linkeroever, in Oostende en zelfs aan de oever van de Theems – zie foto. Het is een initiatief van het Antwerps kunstenaarscollectief Captain Boomer, hun Potvis Tour.

20130825-antwerpen-potvis-00120130825-antwerpen-potvis-000