Grijze zeehond Blankenberge

Blankenberge, 23 augustus 2013 – Van Stef V. kregen we melding van een grijze zeehond te Blankenberge. Het dier dook op een paar meter van de vloedlijn op.

De zeehond werd op enkele meters van de vloedlijn waargenomen, door mezelf. Ik heb dit ook tegen een toevallige zwemmer gemeld en hij bevestigde mijn waarneming.
Dit was bij eb en min of meer tussen de twee houten uitkijkpunten van enerzijds de Duinse polder en de volgende houten uitkijkpunt richting Zeebrugge in de gemeente Blankenberge. Deze melding werd door mij persoonlijk ook aan de politie te paard gemeld. Zij konden mij ook niet vertellen of dit een normaal verschijnsel was. Hierna ben ik terug gegaan naar mijn ligplaats om mijn gsm te nemen om dit op foto vast te leggen, maar toen was hij niet meer zichtbaar.

De zeehond zag ons zeer duidelijk naar hem kijken, nu en dan was hij eventjes niet zichtbaar en dan kwam hij weer boven water, Hij bleef redelijk aandachtig kijken naar ons. Wij zijn beide niet het water in gegaan om het zoogdier niet te doen verschieten.

Mijn vraag is of dit een normaal verschijnsel is dat je zo kort aan de vloedlijn een zeehond kunt spotten. Of het een groot dier was kan ik helaas niet op antwoorden. Laten we zeggen dat de kop kan vergelijken met die van onze hond, dit is een Golden Retriever van 7jaar oud. De kleur was grijs met zwarte vlekken hier en daar. Ook duidelijk zwarte ogen.

Mvg,

Stef

Het is niet abnormaal dat een zeehond dicht onder de kust komt om te vissen of te rusten. Uit je beschrijving lijkt mij dat het gaat om een volwassen grijze zeehond. Dit soort dieren zijn minder schuw als de gewone zeehond. Mogelijk dat er stroming staat op die locatie en waar stroming is zit vis.

Ze zijn  erg nieuwsgierig. Als men aan het zwemmen is kunnen ze ja laten schrikken door kort achter de zwemmer op te duiken en dan te snuiven.

Hopelijk heb je hier voldoende informatie aan.

mvgr.

jaap v.d. Hiele

[mappress mapid=”978″]