Gewonde zeehond

2013-08-21 10.28.58aYerseke, 21 augustus 2013 – Gisteren werd melding gemaakt van een zieke zeehond bij Yerseke ter hoogte van het gemeenschapshuis de Zaete.

 

 

 

ms Zeehond
ms Zeehond

Vandaag werd melding gemaakt dat bij de rondvaartboot “Zeehond” een kleine zeehond rondzwom. Toen de mensen van de EHBZ – zuidwest ter plaatse kwam werd al geroepen neem een vangnet mee, dan kun je hem scheppen. Wat bleek de zeehond hing als het ware tegen de huid van het schip aan. Het kopje was nog net boven water. Met behulp van de schipper van de Beatrix kon de zeehond worden gevangen. De zeehond werd in de daarvoor bestemde mand gedaan en men ging onderweg naar Laren – Eemnes. In Laren – Eemnes stonden de mensen van de Zeehondencrèche al te wachten. Aldaar werd de nodige zorg gegeven en daarbij bleek dat de zeehond gebroken onderkaken te hebben. De zeehond is overgebracht naar de zeehondencrèche te Pieterburen.

[mappress mapid=”976″]